пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

Аварії на Чорнобильській АЕС

 26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини 26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

З нагоди Дня Чорнобильської трагедії та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, у гімназії відбулися заходи – виховні години, перегляд відеофільмів, тематичні виставки малюнків.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам’ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у вікахіль-біль і трагедія України яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.







Немає коментарів:

Дописати коментар